Att ge sig ut i djungeln av fönsterpartier är ganska krävande för en som har tummen mitt i handen och ont om pengar. Jag köpte mitt fina lilla hus för 10 år sedan och då var allt frid och fröjd och jag var nöjd med huset som det var. Men som för så många andra så går tiden och för varje år så kommer du närmre och närmre någon form av renovering eller åtgärd.

Det är helt oundvikligt när man har hus, att inte behöva renovera eller byta ut något. I mitt fall är det snart dags att byta ut mina fönsterpartier som finns på min inglasade altan. Detta är något jag har gått och våndats över det senaste året.

 

Den personen som ägde huset innan mig hade verkligen gett det ett ansiktslyft och lagt ner mycket tid på att fixa till det. Han bodde där i några år och under de åren så gjorde han nog inget annat än att renovera. Han byggde till ett källarutrymme som han sedan använde för att anlägga en altan på.

Det är ett suterränghus så det passade väldigt bra att bygga en altan ovanpå källaren samt en träaltan på pålar ut från huset och med fin utsikt mot vattnet. Hur som helst, så hade den tidigare ägaren fått tag på isolerglas i tre olika fönsterpartier som han använde för att bygga en inglasad altan. det har fungerat jättebra men det sitter samtidigt ett fönsterparti som är englas och ingen isolering vilket gör det ganska odugligt under vinterhalvåret. Det går att sitta där om man bara värmer upp utrymmet i god tid innan, men det bästa hade varit att byta ut det fönsterpartiet som inte är isolerat samt de båda skjutpartierna som också är oisolerade.

 

Isolerade fönsterpartier

De nya fönsterpartierna måste alltså vara isolerade, men då kommer nästa fundering, räcker det med tvåglas som de övriga fönsterpartierna eller måste jag även byta ut dessa när jag ändå är i gång?

För många kanske beslutet är enkelt men jag har varken erfarenhet eller ekonomi till att bara byta ut allt mot det bästa. Räcker det att sätta dit nya isolerade skjutpartier och ett isolerat fönsterparti eller måste jag göra om alla. Den frågan grubblar jag på fortfarande och har alltså inte kommit till något beslut ännu. Har ni synpunkter så får ni väldigt gärna höra av er till mig