Inreda hemmet. Det känns som det kräver en designer nu för tiden.

Det handlar mest om att det ska se snyggt ut och inte lika mycket om att det ska vara praktiskt och hållbart. Vitt, det måste vara vitt och ljust överallt. Har ni barn, grattis!! Ni kommer få tapetsera eller måla om en gång om året minst.. För avspolningsbart är ju inte så poppis på väggarna utanför badrummet. För att fortsätta med väggarna, det ska vara perfekt avvägt med hyllor och tavlor, jag har nu tapetserat mitt vardagsrum för ett halvår sedan, jag vågar inte sätta upp något, tänk om det blir fel, eller åtminstone inte helt rätt.. För då är det ju fel.

Avskalat, inte för mycket saker alltså. Hur kan man ha det avskalat när man har barn? Ja, det kanske inte är det optimala inredningstipset för barnfamiljer, men hur ska vi ha det då? Jag vill ha det avskalat, det är ju så snyggt. Jag kan säga att när jag har städat så är det avskalat i ungefär 10 minuter. Det är ju praktiskt med korgar och grejor, men i dem får det ju inte ligga något som inte matchar, så vart ska man stoppa undan all annan sk..t? Som Norra länstidningen, man kanske faktiskt vill läsa den, och Unionens tidning. De är ju inte så snygga, de får man knö ned i någon låda där de inte syns. Nej, i tidningskorgen får det ju bara ligga mode tidningar och inredningsmagazin som dessutom kostar en hel förmögenhet att köpa in.

Sovrummet, där ska man numera ha en kontinentalsäng men massa madrasser och sänggavel i tyg. Sänggavel i tyg.. Någon som har sett vad som händer med en tapet om man inte har gavel alls på sin säng? Jo, ovanför huvudet blir det en stor ful fettfläck. Hur blir det då på en gavel av tyg, antagligen samma sak skulle jag tippa på. Om den inte har någon fettavstötande impregnering, och hur bra är det då? Sen ska man ha fina lakan och påslakan, det är ju också billigt. Vill man köpa någonting lite bättre som inte känns som man sover på sandpapper så får man räkna i tusental, och det kanske inte låter som så mycket, men det gör det för mig. Tusen kronor, för lakan, suck.. Men snyggt som tusan blir det. Vidare sen så behöver du ett snyggt överkast, några snygga kuddar att piffa upp sängen med, osv. Så det kanske inte blir någon utlandssemester i år heller, men du kan gå och lägga dig i sängen i alla fall, och en snygg sådan med snygga, kanske sköna, lakan.

Köket, det ska vara en härlig öppen planlösning med plats för all världens gäster. Färska grönsaker och örter ska pryda bänkarna, sen att man inte hinner använda dem så de skrumpnar och vissnar efter ett par dagar spelar ju inte någon roll. Citroner är ju så snyggt i köket, i någon glas skål eller rymlig cylinder vas, att du däremot inte gör av med en årsförbrukning citroner innan de blir gröna istället har ju inte någon betydelse, man köper bara nytt. Så den här handlingen för att hålla köket i trim är ju bara det en 25% tjänst. När det kommer till de härliga ytorna och platsen för alla gäster, det är ju jättetrevligt. Men hur ofta har man gäster, och så många? Det har inte jag i alla fall så då är det mer jobb med att hålla dessa ytor rena från all bråte som cirkulerar i huset. Jag har ett bord för 12 personer, vi är fyra i familjen, en tredjedel av bordet upptas just nu av min dotters pyssel, det är pärlor, pärlplattor, lego, ritgrejor, lådor med pennor och ett antal pyssel- och målarböcker. Ja, det är väl okej att det står där, men speciellt avskalat blir det ju inte. Men i alla fall, det kanske hade varit bättre i vår familj med ett bord för 4, då hade det i alla fall varit rent på bordet efter måltiderna. Innan det samlats på igen ;).

Smart förvaring. Vad är smart förvaring? Är det att trycka in så mycket du kan i en garderob och hoppas till gud att ingen öppnar och ser vad du har därinne? Eller är det kanske att inte samla på sig all världens prylar och grejor, kläder och skor eller vad det nu kan vara. För om smart förvaring är de där snygga lådorna du ska ha på hyllan i hallen så kan jag säga att de räcker inte, i alla fall inte hemma hos oss. Jag vet inte vad som skulle vara smart med dem. Man hittar inte någonsin det man letar efter i alla fall. Det fattas alltid vantar eller mössor eller vad det nu kan vara som man behöver. Jag tror att smart förvaring måste föregås av en gigantisk rensning i hemmets alla vrår, du måste skoningslöst slänga och göra dig av med det mesta du äger. Sen behöver du vara supernoga med att alltid placera dina saker på exakt rätt ställe, Då tror jag att smart förvaring i små fina boxar och lådor kan fungera klockrent. Det skulle fungera för mig, jag skulle älska det, men jag bor inte ensam. Men för dig som kan, det är bara beställa hem en kontainer först sen är du igång.

Detta var lite av mina tankar kring inredning. Inte direkt några konkreta tips, förutom kontainern då, utan bara lite allmänt svammel.