Loading...
Sovrum

Wow! Do more of what you love and feel great

En god natts sömn kan göra underverk för kropp och själ, varför det också är så viktigt att välja rätt säng för din kropp. Ett råd är att ta god tid på sig och gå runt i olika möbel- och sängbutiker. Be om råd och se till att prova så många sängmodeller och madrasser som möjligt. Då du väljer säng är en tumregel att du ska ligga ”i” sängen och inte ”på” den. Då du införskaffar sängen, se till att köpa ett madrasskydd för att förlänga både och sängen och madrassens hållbarhet. Skyddet absorberar smuts, fett och fläckar som enkelt går att göra tvätta bort i maskin.

Bädda med vackra påslakan

En vackert bäddad säng med frasiga och nytvättade påslakan är en fröjd för ögat och ger sovrummet det rätta lyftet. Välj påslakan, örngott och lakan med omsorg. Köp hellre två uppsättningar av sängkläder i finare kvalité än flera stycken till lågt pris. Sängkläder ska tålas att tvättas om och om igen samt hålla måttet flera år framåt.

Sänggaveln sätter sängen i fokus

Genom att placera en sänggavel i sovrummet så hamnar sängen mer i fokus samtidigt som den ger ett mjukt stöd år rygg och nacke. Sänggavlar finns i både och för enkel- och dubbelsängar och de finns i flera olika färger och material så som sammet, konstläder, läder och trä. Jotex.se har ett stort och prisvärt urval av sänggavlar.

Smarta sängbord

Ett sängbord ger praktisk förvaring vid sängen. Välj det som passar bäst ihop med din säng och sänggavel eller tänk annorlunda och bryt av med någon helt annan design. Om du önskar mycket dold förvaring så välj ett sängbord med många lådor och fack. Önskas en mer stilistisk stil så ska du välja ett enkelt sängbord med endast en skiva, förslagsvis i vit eller grön marmor.

Förvaring och garderober

Ett harmoniskt sovrum har gott om förvaringsmöjligheter där var sak har sin plats. Tänk både och funktionellt, praktiskt och estetiskt. Det finns många garderober att välja mellan i olika prisklasser men fundera först över vad du har störst och mest behov av. Är det hängande förvaring eller mer lådor? Eller kanske både och? Ikeas storsäljande garderob PAX har många smarta lösningar och alternativ till ett vettigt pris. Där kan du även få hjälp med att platsbygga din garderob efter dina egna önskemål.

Är det dags för nya fönster?

Att investera i fönster är ingen liten uppgift, så det är viktigt att väga in en rad faktorer när du väljer rätt fönster för ditt hem. Från

Olika stilar på badrum

Badrum är något som hittills inte är så omskrivet här, men förhoppningsvis blir det bättring inom kort. Denna artikel handlar lite om olika stilar i badrummet. Många är

Bröllopspresent till bekant

Våren och sommaren är kärlekens tid, och det innebär att det stundar bröllop och barn. Själv har jag två olika bröllop att gå på i sommar. Ett av

Uteplats och altan

Altanen, nu börjar äntligen solen titta fram så pass mycket så att det blivit dags att kliva ut på altanen. De som har inglasad altan har nog

Iscensätt ljuspunkter i alla rum

Det har nämnts tidigare men tåls att nämnas igen- se till att vara generös med lampor och ljuskällor i hemmets alla rum. I vardagsrummet är det viktigt att sätta upp lampor bland de olika områden du befinner dig mest i. Man kan se på vardagsrummet som ett rum i rummet, där soff-, fåtölj- bokhylle- och eventuellt matbordsdelen har olika utrymmen. En bra regel att gå efter är att det ska finnas fem till tio ljuskällor per rum för att skapa ljus och hemtrevnad. Vilket är extra viktigt för oss i de nordiska länderna som inte får så många soltimmar på vinterhalvåret.

Textilier och mattor

Textilier skapar stämning

Genom att använda sig av mattor och textilier i form av gardiner, kuddar och plädar ger man hemmet en mjukare och mer ombonad känsla. Endast en mindre summa pengar kan förändra ett kalt och sterilt rum till att bli hemtrevligt och varmt.

Att inreda köket

Då köket är fullbordat börjar det spännande arbetet att inreda det! Vilken typ av färg på väggarna ska det vara?  Önskar du ett dramatiskt kök med blommiga tapeter och mörka gardiner eller ett mer stilrent kök som går i vit väggfärg med skira linnegardiner? Eller kanske ett industriellt kök med inslag av stål och plåt och fönster med svarta persienner? Det finns många stilar att välja mellan och inget är rätt eller fel! Det handlar om att våga lita på hur du vill ha det och sedan leta fram möbler och detaljer som skapar den rätta känslan. Kom ihåg att man alltid kan göra om och skapa något nytt.

Till toppen