Badrum är något som hittills inte är så omskrivet här, men förhoppningsvis blir det bättring inom kort. Denna artikel handlar lite om olika stilar i badrummet.

Många är de som anser att badrummet är hemmets själ och hjärta. Så, när det är dags att renovera det är många som vill satsa lite extra för att få det precis så som de vill ha det. Men innan man bestämmer sig för en viss stil kan det vara bra att få lite inspiration, då det finns många olika vägar att gå. Här kommer några stilförslag till ditt nya badrum.

Klassiskt svartvitt

Det klassiskt vita badrummet med inslag av svarta detaljer är kanske det populäraste av alla. För den som väljer att inreda sitt badrum i denna stil, kan man förvänta sig ett badrum som ger ett fräscht intryck. Det här är också den stil som är kanske enklast och billigast att ordna, eftersom nästan alla standardprodukter för badrum är just vita.

Svartvitt i badrummet

Bild på svartvitt badrum, bilden är från Badrumsdax. Se även fler bilder på Badrumsdax Instagram.

Industriell charm

Den industriella badrumsstilen var oerhört populär för något decennium sedan, och är på väg tillbaka. Fördelen med denna stil är att den erbjuder rena ytor och skarpa vinklar, inte sällan blandade med riktigt härligt synliga rustika rör. Det är nämligen en viktig del av den här stilen, att man hellre låter ledningar och rör synas väl, än att gömma dem bakom kaklet.

Retro & lantligt badrum

Det här är en stil passar bäst i en villa, men har man rätt lägenhet går det naturligtvis bra även där. Helst ska fastigheten vara av äldre modell för att den här typen av badrum ska funka. Stilen kännetecknas av blandade färger, och kranar och detaljer med en tydlig retrodesign. Stilen är eklektiskt, vilket innebär att du fritt kan blanda och experimentera. Varför inte, när grundstilen är satt av en professionell hantverkare, besöka en loppis eller en auktion för att inhandla inredning och fixa till de sista inredningsdetaljerna? Kanske kan en gammal spegel med guldram bli pricken över i:et?

Detta var lite om olika stilar, hoppas det gav lite inspiration.