Målade väggar

Att måla rummens väggar kan skapa ett helt nytt utseende med relativt enkla medel. Välj att anlita professionell hjälp eller måla själv. Om du väljer att måla själv ska du tänka på att välja ett märke som är hållbart över tid och som tål att tvättas av om det kommer matspill, smuts och fett på väggarna utan att den fina färgen mattas av. Väggytorna i hallen och bakom matbordet är extra utsatta för smuts och damm. Nordsjös väggfärg Easy2clean är ett bra val om du vill ha ett rikt färgpigment och samtidigt kunna torka rent.

 

Välj mellan matt eller glansig väggfärg

Trenden idag är att måla väggarna i supermatta kulörer vilket ger rummen en stilren, elegant och lyxig känsla. Att frångå det vita och våga välja färg i alltfler rum är också alltfler vanligare. Fördelen med glansiga väggfärger är att det skapar lyster och ett fint reflekterande ljus på rummens väggar.

 

Vackra tapeter

Målade väggar är praktiskt medan tapetserade väggar tillför en annan struktur och känsla i rummet. Urvalet av olika sorters färger och mönster är stort. Idag finns det även möjlighet att tapetsera motiv med sina egna foton på väggarna. Det hittar du bland annat hos Photowall.se.