Loading...
Skapa ditt drömkök

Skapa ditt drömkök

Lås oss inspirera dig…

Har du en stor eller liten budget till köksrenovering? Oavsett vilket så gäller det att lägga tid och engagemang för att skapa hemmets hjärta. Det är här du, familjen och vännerna ska laga mat och umgås.

Köksrenovering från grunden

Om du har blåst ut det gamla köket och börjat från noll så gäller det att ta reda på följande: val av köksluckor, köksbänk, kakel, spis, spisfläkt, vitvaror och belysning.

Välj med omsorg och se till att jämföra priser kontra kvalité. Pricerunner.se är en smart tjänst för att hitta det bästa priset och inköpsstället.

Välj köksluckor efter smak

Vilken typ av kök vill du skapa? Ett romantiskt-, modernt-, industriellt- eller ett hemtrevligt furu kök? Det finns en uppsjö av alternativ men det som är viktigt i det här skedet är att du tänker över vad du gillar för typ av design och vad du kan tänka dig att ha ett par år framöver. Gå hellre mot ett stilrent och klassiskt kök om du vet med dig att du tröttnar på trender. Välj då istället att addera trendiga detaljer och färger i form av handtag och knoppar. Ska köksluckorna vara matta eller lackade? De sistnämnda ger ett högglansigt och modernt intryck men drar lättare till sig fett- och smutsfläckar än de matta köksskåpen.

Kökshandtag

En enkel detalj som kan göra mycket för kökets helhet är val av kökshandtag. Köksaffärerna har ett stort utbud av moderna knoppar och handtag till mer gammeldags design med oxiderade och snirkliga handtag. Under en längre tid har trenden varit handtag i rosé och guldfärg gärna i kombination med läder.

Kökets funktion och design

Förutom design och val av kulör på köksluckorna är det av stor vikt att välja ett funktionellt kök. Om du önskar färre skåp och luckor för att skapa en mer ren och harmonisk känsla så tänk efter! Är du singel och har ett enmanshushåll kan det funka men har du en större familj kommer det att bli källa till frustration om det inte finns tillräckligt med förvaringsutrymme och smarta kökslösningar.

Lägg god tid på köksresearch

Ta god tid på dig att göra din research. Titta på Pinterest för inspiration och läs inredningstidningar. Vig ett par helger åt att gå runt på olika köksbutiker för att få inspiration samt få möjlighet att ställa frågor till kunnig personal. Det finns många olika typer av butiker att leta bland, alltifrån budgetvaruhus som Bauhaus och Ikea till mer exklusiva och nischade köksbutiker som Poggen Pohl.

 

 

  Senaste tips

  Home and garden tips that make a real difference

  Är det dags för nya fönster?

  Att investera i fönster är ingen liten uppgift, så det är viktigt att väga in en rad faktorer när du väljer rätt fönster för ditt hem. Från

  Olika stilar på badrum

  Badrum är något som hittills inte är så omskrivet här, men förhoppningsvis blir det bättring inom kort. Denna artikel handlar lite om olika stilar i badrummet. Många är

  Bröllopspresent till bekant

  Våren och sommaren är kärlekens tid, och det innebär att det stundar bröllop och barn. Själv har jag två olika bröllop att gå på i sommar. Ett av

  Uteplats och altan

  Altanen, nu börjar äntligen solen titta fram så pass mycket så att det blivit dags att kliva ut på altanen. De som har inglasad altan har nog

  Textilier och mattor

  Textilier skapar stämning Genom att använda sig av mattor och textilier i form av gardiner, kuddar och plädar ger man hemmet en mjukare och mer ombonad känsla.

  Målade väggar och tapeter

  Målade väggar Att måla rummens väggar kan skapa ett helt nytt utseende med relativt enkla medel. Välj att anlita professionell hjälp eller måla själv. Om du väljer

  Lampor

  Iscensätt ljuspunkter i alla rum Det har nämnts tidigare men tåls att nämnas igen- se till att vara generös med lampor och ljuskällor i hemmets alla rum.

  Vad är smart förvaring?

   Är det att trycka in så mycket du kan i en garderob och hoppas till gud att ingen öppnar och ser vad du har därinne? Eller är det

  Att välja kakel och köksbänkar

  Kakel skyddar väggarna mot smuts och fett samtidigt som det skapar en mer enhetlig känsla i köket. Det finns ett stort utbud av prisvärt kakel och mosaik

  Iscensätt ljuspunkter i alla rum

  Det har nämnts tidigare men tåls att nämnas igen- se till att vara generös med lampor och ljuskällor i hemmets alla rum. I vardagsrummet är det viktigt att sätta upp lampor bland de olika områden du befinner dig mest i. Man kan se på vardagsrummet som ett rum i rummet, där soff-, fåtölj- bokhylle- och eventuellt matbordsdelen har olika utrymmen. En bra regel att gå efter är att det ska finnas fem till tio ljuskällor per rum för att skapa ljus och hemtrevnad. Vilket är extra viktigt för oss i de nordiska länderna som inte får så många soltimmar på vinterhalvåret.

  Textilier och mattor

  Textilier skapar stämning

  Genom att använda sig av mattor och textilier i form av gardiner, kuddar och plädar ger man hemmet en mjukare och mer ombonad känsla. Endast en mindre summa pengar kan förändra ett kalt och sterilt rum till att bli hemtrevligt och varmt.

  Att inreda köket

  Då köket är fullbordat börjar det spännande arbetet att inreda det! Vilken typ av färg på väggarna ska det vara?  Önskar du ett dramatiskt kök med blommiga tapeter och mörka gardiner eller ett mer stilrent kök som går i vit väggfärg med skira linnegardiner? Eller kanske ett industriellt kök med inslag av stål och plåt och fönster med svarta persienner? Det finns många stilar att välja mellan och inget är rätt eller fel! Det handlar om att våga lita på hur du vill ha det och sedan leta fram möbler och detaljer som skapar den rätta känslan. Kom ihåg att man alltid kan göra om och skapa något nytt.

  Till toppen