Loading...
Hall

En funktionell hall

Hallen är det första rummet som möter en

Hallen är det första rummet som möter en och där man skapar sig en känsla för det resterande hemmets energi. Men hallen är oftast en bortglömd plats där skor och kläder trängs på en mindre yta. När man inreder en hall ska man tänka på att skapa ett funktionellt utrymme där skor, ytterkläder, väskor, hattar och paraplyer kan få plats samtidigt som det är luftigt på golvet.

Vägghängda hallösningar

Ett smart sätt att frigöra golvyta och på så vis lättare kunna städa hallen, är genom att sätta upp kapphylla och skohylla på väggen. Man kan också bygga på höjden genom att placera vägghängda byrålådor där nycklar, vantar och mössor får plats. Se även till att sätta upp ordentligt med lampor. En taklampa behövs rent praktiskt för ett bättre ljus och vägghängda lampor behövs för att skapa en mer personlig känsla i hallen.

 

 

  Uteplats och altan

  Altanen, nu börjar äntligen solen titta fram så pass mycket så att det blivit dags att kliva ut på altanen. De som har inglasad altan har nog

  Textilier och mattor

  Textilier skapar stämning Genom att använda sig av mattor och textilier i form av gardiner, kuddar och plädar ger man hemmet en mjukare och mer ombonad känsla.

  Målade väggar och tapeter

  Målade väggar Att måla rummens väggar kan skapa ett helt nytt utseende med relativt enkla medel. Välj att anlita professionell hjälp eller måla själv. Om du väljer

  Lampor

  Iscensätt ljuspunkter i alla rum Det har nämnts tidigare men tåls att nämnas igen- se till att vara generös med lampor och ljuskällor i hemmets alla rum.

  Vad är smart förvaring?

   Är det att trycka in så mycket du kan i en garderob och hoppas till gud att ingen öppnar och ser vad du har därinne? Eller är det

  Iscensätt ljuspunkter i alla rum

  Det har nämnts tidigare men tåls att nämnas igen- se till att vara generös med lampor och ljuskällor i hemmets alla rum. I vardagsrummet är det viktigt att sätta upp lampor bland de olika områden du befinner dig mest i. Man kan se på vardagsrummet som ett rum i rummet, där soff-, fåtölj- bokhylle- och eventuellt matbordsdelen har olika utrymmen. En bra regel att gå efter är att det ska finnas fem till tio ljuskällor per rum för att skapa ljus och hemtrevnad. Vilket är extra viktigt för oss i de nordiska länderna som inte får så många soltimmar på vinterhalvåret.

  LÄS MER

  Textilier och mattor

  Textilier skapar stämning

  Genom att använda sig av mattor och textilier i form av gardiner, kuddar och plädar ger man hemmet en mjukare och mer ombonad känsla. Endast en mindre summa pengar kan förändra ett kalt och sterilt rum till att bli hemtrevligt och varmt.

  LÄS MER

  Att inreda köket

  Då köket är fullbordat börjar det spännande arbetet att inreda det! Vilken typ av färg på väggarna ska det vara?  Önskar du ett dramatiskt kök med blommiga tapeter och mörka gardiner eller ett mer stilrent kök som går i vit väggfärg med skira linnegardiner? Eller kanske ett industriellt kök med inslag av stål och plåt och fönster med svarta persienner? Det finns många stilar att välja mellan och inget är rätt eller fel! Det handlar om att våga lita på hur du vill ha det och sedan leta fram möbler och detaljer som skapar den rätta känslan. Kom ihåg att man alltid kan göra om och skapa något nytt.

  LÄS MER